Menu
Součástí většiny školských zařízení jsou stravovací provozy - školní jídelny či menzy, přičemž úroveň a pestrost podávané stravy, čistota a vysoký hygienický standard těchto prostor jsou jedním z důležitých faktorů při posuzování vlastního školního zařízení ze strany jejich studentů a žáků, resp. jejich rodičů. Firmy DT je schopna svými dodávkami profesionální chemie, sanitačních prostředků a špičkové úklidové techniky vyřešit komplexně problematiku úklidu a sanitace těchto prostor s cílem vytvořit čisté a hygienický bezpečné prostředí jak pro jeho personál, tak i jeho klienty. Dodávky jednotlivých produktů navíc nejsou realizovány pouze cestou nabídka - objednávka - dodání, ale jsou podpořeny rozsáhlým souborem poskytovaných služeb od poradenství, školení personálu, zpracování úklidových a sanitačních plánu, až po montážně velmi sofistikovaných dávkovacích systému chemikálíí, to vše s cílem vysoké kvality poskytovaných gastroslužeb při minimalizaci nákladů spojených s jejich hygienickým zabezpečením.
Firma DT nabízí řadu produktů pro sanitaci kuchyní, včetně programu KitchenPro. Tento program nabízí širokou škálu produktů, jako jsou dezinfekční prostředky, odmašťovače, čističe podlah, čističe na pečení a ruční detergenty. Všechny produkty jsou k dispozici v samosvorných sáčcích o objemu 2 litry a jsou bezpečně dávkovány pomocí inovativního systému, který minimalizuje riziko uniku chemické látky a kontaktu s koncentráty personálem. Systém navazuje na splnění podmínek HACCAP a hygieny stravovacího provozu.
Ekologické produkty pro provoz stravovacího provozu označené značkou CLEAN a S. Hlavními aspekty je minimalizace plastového odpadu a to hned v několika cestách. První cestou je velice nízké dávkování. Díky tomu připravíte z 1 l mnohem více provozního roztoku než z běžných produktů. Drohou cestou je využití obalů s certifikátem Cradle to Cradle. Samozřejmostí je certifikát Ecolabel. Hlavním aspektem ovšem je, správné nastavení celého systému použití.
Ruční mytí nádobí je jedním z nejčastějších úkolů v provozech bez myčky nádobí. Pokud se rozhodnete pro ruční mytí, můžete použít teplou vodu (cca 38 – 40 °C) a mycí prostředek. Při mytí pod tekoucí vodou je třeba mít na paměti, že je to nákladnější způsob, jelikož se při něm spotřebuje velké množství vody. Pokud si napustíte dřez, není nutné ho mít plný po okraj, stačí ho naplnit zhruba do poloviny. Mycí prostředek dejte do mycí lázně až po napuštění vody, zabráníte tím vytvoření příliš velkého množství pěny.
Strojní mytí nádobí je nedílnou součástí stravovacího provozu. V této oblasti přinášíme možnost použít vysoko koncentrované produkty, které přinášejí komfort méně časté manipulace s kanystrem a samozřejmě snížení plastového odpadu. Správné nastavení dávkovaní myčky zajistí technici, protože se jedná o nedílnou součást správného fungování dávkované chemie a to nejen z hlediska ekonomiky, ale také z hlediska zbytečného vypouštění účinných látek do odpadu.
Unikátní systém pevných bloků pro mytí nádobí přináši nejvyšší stupeň bezpečnosti pro personál v oblasti nakládání s nebezpečnými látkami. Žádné těžké kanystry nebo hrozba potřísnění tekutým koncentrátem při manipulaci s těžkým kanystrem. Komplexní systém dávkování zajistí bezpečné použití. Jednoduché skladování takových produktů bez speciálních požadavků. Žádné záchytné vany apod. Zapůjčíme Vám kompletní systém dávkovačů ZDARMA. Zaškolíme Váš personál.
Připálenina a jiné silné znečištění umíme řešit nejen cestou silných mycích prostředků, ale také díky inovativním technologiím bezpečně. Samozřejmostí je také kompletní nabídka pro automatické systémy mytí pro všechny typy konvektomatů a to jak tekutých koncentrátů, tak tabletové systémy.
Osobní hyginean personálu kuchyně je základním stavebním kamenem pro hygienickou přípravu a výdej stravy. A protože nejen v oblasti sociální péče je strava hlavním aspektem zdravého života je důležité zvolit správný postup a produkt pro dosažení efektivního výsledku.
Připravovaná potravina přichází do styku z mnoha částmi provozu a jejich povrhů a to včetně vybavení. Je tedy důležité správně nastavit dané produkty a to nejen z hlediska sanitačního účinku, ale také z pohledu bezpečnosti vůči personálu, který s těmito produkty bude pracovat. Komplexní systém zajištění správné dezinfekce povrchů, stěn, podlah a vybavení kuchyně Vám garantuje bezpečně vydanou potravinu.
S ohledem na vysokou biologickou zátěž v provozech tohoto typu je důležité provádět smysluplný a efektivní úklid a to nejen z pohledu čistoty prostor, ale také efektivity následné sanace a dezinfekce. Volba správného čistícího prostředku má také odpadové hospodářství s ohledem na fakt, že nedochází k usazování tuků v odpadech. Jsou efektivně rozpuštěny, a tedy i dopraveny až do dalšího stupně zachytávání.
Nejen prostor varny a skladů musí být čistý a hygienický. Pro úspěšný celkový výsledek, je nutné věnovat pozornost všem částem tohoto provozu. Zde umíme nabídnout komplexní řešení pro všechny části zázemí ať už jsou to kanceláře, šatny nebo sprchy a wc. Úklid těchto částí provozu a v kritických bodech i dezinfekce přináší příjemné a bezpečné pracovní prostředí pro všechny zaměstnance.
Jakýkoliv čistící a nebo dezinfekční prostředek je třeba správně aplikovat. I když zvolíte sebelepší chemický prostředek, pokud je špatně aplikován je jeho účinnost minimálně snížena nebo úplně zrušena. Také může být ohrozeno zdraví uživatele. Stěrky na podlahu, mikro-utěrky, houbičky, kartáče, mopy, úklidové vozíky.
Kompletní nabídka pro manipulaci s odpadem v kuchyni. Kvalitní provedení, které zaručuje požadovanou pevnost daného produktu. Odpovídající pevnost deklarovaným sílám stěny pytle nebo sáčku. To je cesta k menšímu platovému odpadu. Na určený objem odpadu může být použito méně sáčků nebo pytlů a tím snížit zátěž plasty.
Řešíte problém mimo běžnou sanitaci a úklid kuchyně. Máte specifické vybavení, které potřebuje individuální nastavení. Samozřejmě, že každá taková výzva má své řešení a jsme připravení Vám s tím pomoci. Pěnovací hadice, vysokotlaké čištění apod.
K navrženým produktům Vám sestavíme sanitační plán na míru. Žádný univerzální plán a najděte si v něm co potřebujete. Individuální přístup je zárukou, že v plánu bude uvedeno to co používáte. Naším cílem je také minimalizace nebezpečných látek a snížení obsahu zbytkové chemie v odpadech.
Nedílnou součástí navržených systémů je zaškolení personálu, a to ve všech oblastech popsaných v sanitačním plánu. Používání prostředků, úklidového náčiní, správné použití myčky nádobí apod.